Thursday, May 13, 2010

Ali Zaidan masuk Kosmo!

Ha, ingat Seluar Dalam saja boleh masuk Malaysiakini?. Ali Zaidan pun dah masuk suratkhabar. Tapi Kosmolah. Betullah dakwaan Seluar Dalam yang Ali Zaidan ni puak 'fraksi' UMNO!. Hah hah..


Ajaib, kanak-kanak 8 tahun terselamat

TRIPOLI, Libya - Seorang kanak-kanak lelaki dari Belanda berusia lapan tahun merupakan satu-satunya penumpang yang terselamat apabila pesawat Airbus milik syarikat Afriqiyah Airways terhempas semasa mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Tripoli dengan menyebabkan 96 orang terbunuh semalam.

Mengulas mengenai budak lelaki itu yang kini dirawat di sebuah hospital, Menteri Pengangkutan Libya, Ali Zaidan berkata: "Nyawanya tidak berada dalam keadaan bahaya."

Gambar yang disiarkan oleh stesen televisyen menunjukkan budak itu masih sedar dan bernafas dengan alat bantuan pernafasan.

Budak itu dilaporkan menjalani pembedahan ekoran tulangnya yang patah.

Pesawat A330-200 yang berlepas dari Johannesburg, Afrika Selatan itu membawa 105 penumpang dengan 11 krew.

Ia dalam perjalanan ke Brussels, Belgium sebelum berhenti seketika di Libya untuk mengisi minyak pada pukul enam pagi waktu tempatan.

Stesen televisyen Libya menunjukkan sebuah kawasan lapang yang dipenuhi dengan serpihan pesawat manakala pasukan polis dan penyelamat yang memakai topeng keselamatan membawa mayat-mayat keluar dari lokasi kejadian.

Pemerintah Libya menolak punca nahas disebabkan perbuatan pengganas. - Agensi

3 comments:

Lambda Sig said...

Argh...demit ah..nyesal aku buka.hahahahahaha...

Anonymous said...

huhuhu... jgn ler wat lawak giler glamer cam sluar dlm...

Anonymous said...

wakakaka...nantih bleh la mintak projek ngan lu bro...dapat highway barang sekilo dua.